Vi ställde tre frågor till Martina

Vilken sport/sporter du tränar och varför?

Just nu mest cykling för att ta mig an tjejvättern som blir mitt allra första cykellopp. jag känner mig fri och stark på cykeln och den håller mitt artrosknä i schack. 

○ Beskriv din träningsbakgrund!

Jag är en "sån" som alltid haft väldigt svårt att komma igång och hålla träningsrutin. pga mycket psykisk ohälsa tidigare i livet har inte tilltron till mig själv funnits där riktigt och jag har i stort sett gett upp innan jag ens hunnit börja. Efter en  hjärnblödning när jag var 37 år gammal började jag förstå att jag vill göra mer med mitt liv. Jag har successivt fört in mer och  mer träning i mitt liv och nu för tiden är jag helt enkelt en person som tränar och som behöver träningen främst för min mentala hälsa. Att utmana mig själv i olika delar av träningen är även en del att  visa mig själv att jag KAN. knäppa dom där gamla demonerna på näsan.

○ Ge en bakgrund till just den här utmaningen/tävlingen och vad du förväntar dig, vad är ditt “varför”

Jag har länge känt ett sug efter en rejäl utmaning och att träna konsekvent inför ett lopp och  sen känna känslan när jag går i mål som blir belöningen för jobbet jag  lagt ner. Det här blir som sagt mitt första cykellopp och  jag vet att jag kommer vara jättenervös och jag kommer säkert tvivla på min förmåga under resans gång men jag kommer göra det ändå.  Viljan är större än rädslan och den känslan är mäktig.

○ Vad är en Power Woman för dig?

En powerwoman för mig är en person som vågar utmana sig trots rädslor och osäkerhet. Det finns inget som inspirerar mig mer än när jag pratar med kvinnor (och män) som berättar om sina svårigheter  inför olika saker och sen gör det ändå. Det är en styrka att våga visa sig sårbar.

En powerwoman är även den som inte jämför sig med andra utan ser att alla har sina egna förutsättningar.  som peppar, stöttar och inkluderar. Allas lika värde är otroligt viktigt för mig.

Tack Martina, ska bli super kul att följa dig på den här resan.

Följ Martina på Instagram @maskroskraft

Back to blog